Horoskop na měsíc květen 2023

Horoskop na květen 2023
připravuje věštírna Měsíční kočka

Beran

Zamilované Berany, kteří jsou teprve na začátku společné cesty čeká velmi zajímavý květen. Pokud se rozhodnou, pro společné bydlení, může to být i velmi zajímavý test toho, co vše dokážete spolu zvládnout. A májová atmosféra vám pomůže zažehnat spoustu konfliktů hned v začátcích. Ve stálých vztazích to může být trochu komplikovanější, zvláště kolem poloviny měsíce. Podle horoskopu byste si měli dávat pozor na sliby. Lepší je neslibovat než nesplnit. Mnohem lepší. Pracovně a finančně může být květen trochu komplikovanější. Inflace a neustálé zdražování vás budou čím dál častěji nutit přemýšlet o tom, jak zvládat každoměsíční výdaje. Utáhnout opasek ještě jde, ale možná je čas popřemýšlet o příjmech navíc. Nějaké zajímavé příležitosti se objeví na samém začátku a také na konci měsíce.

Býk

Možná už delší dobu máte pocit, že vaše kariéra se zastavila a nesměřuje k něčemu zajímavému. Podle horoskopu budete mít v měsíci květnu příležitost se přesvědčit, že tomu tak není, ale že také vás nic na jednom místě nedrží. Objeví se nějaká nová výzva, která vám ukáže, kudy a kam byste s aktuální prací mohli směřovat. Bude na vás, jestli se vám tato nová perspektiva bude líbit. A pokud nebude, není to vůbec důvod k nějakému zoufání. V měsíci květnu se také objeví několik zajímavých příležitostí, jak změnit svou práci. Jen to bude chtít trochu odvahy vykročit z komfortu dobře známých situací a problémů. I Býkům nadělí květen spoustu lásky a příležitostí k romantickým setkáním a prožitkům. Prodlužující se večery budou skvělou příležitostí k zamilovaným procházkám, které dokážou upevnit nebo oživit každý vztah.

Blíženci

Blíženci ve vztazích by si v květnu měli dávat trochu více pozor. Kouzelná atmosféra tohoto měsíce je může svádět k nezávaznému flirtování. Ale to co je pro vás nezávazné, nemusí být vnímané stejně druhou stranou. A už vůbec to nenajde pochopení u vašeho stálého partnera. Někdy je možná se lepší vyhnout pokušení a krátkodobým radostem, než se zbytečně dostat do problémů, které ve skutečnosti nechcete. Spousta možností k flirtování bude podle horoskopu vyhovovat Blížencům, kteří jsou single. Ale na vznik nějakého trvalého vztahu to v tomto měsíci nevypadá. Pracovně by květen neměl patřit k těm náročnějším měsícům. Možná už budete moci začít toulat v myšlenkách někde na dovolené. A nebo můžete na nějakou dovolenou vyrazit rovnou, dokud všude není tolik lidí.

Rak

Podle horoskopu květen bude ideální pro ty Raky, kteří milují a zároveň nejíc touží po tom být milováni. Čeká vás spousta romantických setkání, pozvání do kina, divadla nebo na večeři a také spousta nezapomenutelných chvil, ze kterých budete žít další měsíce možná dokonce i roky. Vztah vám přinese pocit bezpečí a štěstí, který jste už dlouho nezažili. Vlastně se to říká v jedné z našich nezjnámějších básní, byl máj, byl lásky čas. Nechte se hrdliččiným hlasem zvát klidně každý květnový den, večer i noc. S hlavou v oblacích si jen dejte pozor na pracovní povinnosti, mezi patnáctým a dvacátým mohou být podle horoskopu pracovní věci komplikovanější než obvykle. Hlavní je držet ruku na tepu událostí, pak by mělo být všechno v pořádku.

Lev

Pracovně květen nevypadá na příliš zajímavý měsíc pro Lvy. Povinnosti budou spíše fádní a někdy můžete mít pocit, že všude jinde by bylo v dané chvíli lépe než v práci. Ale nic vyloženě zlého se dít nebude, jen pro to nějak nebudete mít srdce. V tomto měsíci byste ale podle horoskopu měli spíše vydržet, protože zajímavější nabídka se nikde ve vašem bližším okolí nerýsuje. A na velké kroky možná ještě není ta pravá chvíle. Při obchodních a finančních jednáních by si v květnu Lvi měli dávat pozor na lidi narozené ve znamení Váhy a Panna. Nuda v práci neznamená nudu v záležitostech srdce. I když tam by vám možná některé dny vyhovovala více než ten neustálý pobyt na houpačce. Jeden den nahoru, druhý den dolů. A tak více méně bez přestávky celý měsíc. Single se mohou zkusit vydat na lov, ale ani tam to nevypadá na nic stabilního, i když na začátku se vše bude zdát jinak.

Panna

Samotným Pannám v měsíci květnu osud podá ruku. Bez nějaké větší snahy podle horoskopu potkáte někoho, kdo by vám neměl být lhostejný. Někoho, kdo se k vám přesně hodí. Někoho, kdo vám dokáže zpříjemnit cestu životem svou společností. Teď je nejdůležitější tuto možnost nepřehlédnout a nebo neodmítnout. Ve vztazích to bude skřípat méně než obvykle. Úplně ideální ten měsíc nebude, ale jeho začátek se vám opravdu zalíbí. Spousta vášně a radosti opřené o společné vzpomínky vás opravdu potěší. V práci se dost věcí spojených s nějakou novinkou nebo novou situací, na kterou bude třeba reagovat. Nebude to tak žhavé, jak vaše okolí tvrdí, ale jistý dopad na vás to bude mít. Vyhněte se všemu, co nebude povinné. Na konci měsíce si dejte pozor na peníze.

Váhy

Podle toho, jak to vidí květnový horoskop, tento měsíc bude pro lidi narozené ve znamení zvěrokruhu Váhy rozdělený na tři velmi podobně velké části. V první třetině pro vás bude hrát největší roli láska. Zvláště lidé ve vztahu prožijí krásné chvíle plné intimity a společného štěstí. Snažte se být co nejvíce spolu, abyste si to mohli do plna vychutnat. V druhé třetině budou mít velký význam finanční nebo úřední záležitosti s trochu větším přesahem. Bylo by nejlepší, kdybyste v situacích, které nejsou pro vás příliš obvyklé, využili rady někoho zkušenějšího. A poslední třetina května bude podle horoskopu zasvěcena hlavně práci. Dostanete nějakou důležitou informaci, kterou by byla škoda nevyužít.

Štír

Mnoho Štírů by mohlo využít zamilovanějšího ducha května k tomu, aby si s partnerem probrali, kam se jejich vztah za poslední měsíce či roky vlastně dostal. Můžete s překvapením zjistit, že už nejste ten šíleně zamilovaný pár, ale fungujete jako dobře promazaný stroj nebo velmi úspěšná firma. To je fajn, má to spoustu výhod, ale… Nechybí vám vlastně oběma něco? A atmosféra května vám to podle horoskopu pomůže vrátit. Cesta ke spokojenějšímu vztahu je otevřená. Máte spoustu zajímavých nápadů, ale občas chybí finance a nebo vhodný spolupracovník. Pokud se vám podaří vyřešit první nebo druhý problém, máte velkou šanci na úspěch. Z hlediska financí bude nejlepší situace někdy kolem desátého.

Střelec

Střelci, kteří hledají stále partnera si v květnu možná budou myslet, že jejich hledání je u konce. Poznáte někoho, padne vám do oka a zdá se, že je to oboustranné. Jen si dejte pozor na nadměrný spěch. Nejdříve je nutno všechno opravdu zvážit, poznat i to, co není vidět na první pohled. Pokud to opravdu má být láska na celý život, tak posun v čase nic nezmění. Podle horoskopu si v květnu uvědomíte, že u vaší finanční i pracovní situace je nejdůležitější stabilita a to, že víte, jak bude vypadat další den. Nenechte se zlákat hejnem holubů na střeše. Uletí a vy v ruce nebudete mít nic. Nenaslouchejte Kozorohům a Pannám, jejich rady jsou vám nyní k ničemu.

Kozoroh

Pokud chcete změnit něco na své práci nebo finančním ohodnocení, musíte pro to nejdříve také něco udělat. A také nesmíte mlčet a doufat, že vám úspěch jen tak sám spadne do náručí. Ten je vyhrazen pro ambiciózní lidi, kteří dokážou občas zahodit skrupule a jít si za svým cílem bez ohledu na okolí. A kteří si dokážou udělat reklamu. Držte trochu pevněji peněženku, podle horoskopu budete mít sklon zbytečně utrácet. Single Kozorozi by měli přestat trucovat a schovávat se před světem. Vrhněte se do víru společenského života, poznávejte nové lidi a zkuste ochutnat i trochu z romantické atmosféry máje. Kozorohům ve vztahu hvězdy dopřejí klidný měsíc, plný lásky a tepla domácího krbu.

Vodnář

Vodnáři bez partnera by v máji mohli trochu zpomalit s hledáním stálého vztahu. Můžete si také někdy jen tak nezávazně užívat a ve vašem okolí je docela dost lidí, kteří mají podobný přístup. Potkat je není nijak složité a oslovit je, také nepatří k nemožným výkonům. Stačí si trochu věřit, usmívat se a uvidíte, že to půjde samo. Jen nezapomeňte, že nejde o něco zavazujícího a dlouhodobého. Prostě pár příjemných chvil a pak se jede dál. Opačně tomu bude u Vodnářů ve vztahu. Pro ty je aktuální květen ideálním časem, jak společný život ještě prohloubit a upevnit. V práci se ve vašem okolí objeví někdo, kdo vám nebude příliš sympatický. Na začátku dokonce se vám bude zdát, že je proti vám. Zkuste přibrzdit své reakce, podle horoskopu brzy zjistíte, že všechno je jinak.

Ryby

Aktuální situace nepřeje hromadění peněz na účtech či pod polštářem. Ať chceme nebo ne, ztrácí hodnotu. Mnohem lepší je investovat do věcí, které vám přinesou dlouhodobý požitek a trvalejší hodnotu. Případně můžete popřemýšlet, jestli by se nedalo vložit trochu kapitálu do nějakého výdělečného projektu. Podle horoskopu v květnu se vám objeví pár zajímavých příležitostí. Počáteční investice nebude malá, ale dlouhodobý příjem nakonec mnohonásobně převýší vloženou částku. Jen nevěřte na zázraky, příležitostí pro výdělek je dost, ale žádná nepřinese zázračné zbohatnutí bez práce. Všude budete muset trochu přiložit ještě ruku k dílu. Projevovat lásku neustálým telefonováním nebo psaním zpráv může být někdy trochu únavné. Je potřeba znát hranice a také druhému trochu prostoru, aby se mohl někdy sám nadechnout.