Valentýnské věštění budoucnosti

Svátek svatého Valentýna se stal v posledních letech velmi populární i v České republice. Sice ho máme spojený s umělým importem ze Spojených států, ale není to tak úplně přesné. Sice ona kýčovatá podoba Valentýnek (neboli Valentýnských přání) pochází ze začátku minulého století a má čistě komerční původ, ale svátek svatého Valentýna má kořeny již v hluboké minulosti, která sahá přinejmenším do překřesťanského Říma a svátku Lupercalia slaveného 15. února. Proto není divu, že existuje mnoho způsobů věštění budoucnosti, které se točí právě kolem onoho zamilovaného svátku. Věštby umožňují lidem bez partnera poodkrýt roušku budoucnosti ohledně jejich příštího svazku a lidem již zamilovaným mohou prozradit více o citech, myšlenkách či budoucnosti jejich nejbližší osoby.

– den před svátkem svatého Valentýna si dejte pod polštář snítku rozmarýnu, nejlepší je čerstvý, ale účel splní, byť věštění může být trochu zamlžené, i sušený. Díky tomu zjistíte ve snu, jak bude vypadat tvář nebo jaké budou nejvýraznější znaky u vašeho budoucího partnera.

– moderním způsobem věštění je i prosté využití novin jako pomocného média. Díky němu se vám může poodhalit budoucnost a zjistíte, jaké by mělo být jméno vašeho budoucího partnera. Stačí, když ještě rozespalí sáhnete po novinách či časopise, rozevřete je a první jméno, na které padne váš zrak je právě to, které jste chtěli objevit.

– pokud na svatého Valentýna vyjdeme před dům, zaměřte svoji pozornost na ptáky protože ti vám také mohou pomoci při valentýnském věštění, ale jejich věštba je užitečná jen pro nevdané dívky. Pokud taková zahlédne létat nad svojí hlavou vrabce, tak to znamená, že její příští manžel nebude příliš bohatý, bohatství se ve vztahu objeví, pokud ji nad hlavou bude létat nějaký druh pěnkavy a úplně ideální případ je pokud to bude stehlík. Pokud dívka uslyší houkání sovy nebo ťukání datla, tak ji s největší pravděpodobností čeká život bez manžela.

– na valentýnskou procházku byste neměli moc chodit do parků, kde víme, že se objevují veverky. Veverka zpozorovaná na svatého Valentýna znamená obecně smůlu a také svazek se skoupým a žárlivým partnerem.

– během valentýnské večeře zapalte svíci. Samozřejmě zesílí romantiku večera, ale také vám napoví co vás čeká v budoucnosti. Pokud plamen bude jasný a výrazný, váš svazek bude pevný, dlouhý a plný velké lásky. Pokud se plamínek bude hodně třást, tak vaši nejbližší osobu v následujícím roce neuvidíme moc často, dokonce může i někam na delší dobu vyjet. Nepravdielně hořící plamínek, který bude mít tendence zhasínat znamená velmi chaotický vztah plný sporů, který se může i rozpadnout. Pokud svíčka začne prskat, čekejte že vaše láska bude nepředstavitelně vášnivá.

– na svatého Valentýna také nejlépe funguje počítání, má mě rád, nemá mě rád. Protože ale trhání lístků samostatně utržené květiny je v tomto ročním období jaksi v našich podmínkách nepříliš možné a koupená květina nemá takovou sílu při věštění, měli byste sáhnout po jiném přesnějším řešení. Dejte si do misky nějaké menší kulaté předměty, kamínky, bonbony, korálky a na slepo jich naberte hrst a odpočítejte. Pokud nemáte jistotu, tak se můžete ještě ujistit na procházce. Spočítejte si komíny na náhodně vybraném bloku domů nebo utrhněte větvičku a podívejte se na počet pupenů.

– nezapomeňte také na to, že valentýnka, kterou posíláte, s původní magií svátku nemá moc společného. Proto i když ji asi pošlete, tak pro svoji lásku připojte i klasický zamilovaný dopis. Ten by rozhodně měl být psaný ručně a to nejlépe modrým inkoustem, ale lze použít i modrou propisku. Tužka je naprosto nevhodná, protože naznačuje nestálost, nepoctivost a nejistotu. Dopis nám nesmí spadnout, to by věštilo něco neočekávaného a špatného. Také ten dopis musíme zanést osobně na poštu a ne ho jen tak někomu svěřit či hodit do schránky. Pokud dopis chceme ozdobit ornamenty jako srdíčka či kytičky, tak ideální počet jsou tři. Může jich být méně i více, ale pak nemají význam, nesmí být čtyři, sedm nebo třináct, protože to jsou počty které na Valentýna štěstí nepřinesou.